Nagyvilág

Pénzt kér az elbaltázott freskóért

üres pénztárca (üres pénztárca, )
üres pénztárca (üres pénztárca, )

Pénzt akar az a nő, aki véletlenül tönkretett egy 19. századi freskót egy spanyol templomban. Arra hivatkozik, hogy azóta sokkal több turista megy oda.

A 85 éves Cecilia Giménez augusztusban vált világhírűvé azzal, hogy megpróbálta megmenteni Elías García Martínez Ecce Homo című művét a Spanyolország északkeleti részében található Borja városában. A több mint százéves festmény egy ideje már igen rossz állapotban volt, de az elmúlt másfél évben különösen sokat romlott kinézete, és egyértelmű volt, hogy restaurációra szorul.

A művelet azonban félresikerült: az idős nő munkájának eredményeként Jézus majomhoz vált hasonlatossá a freskón. Miután turistalátványosság lett művéből, az idős nő úgy gondolta, pénzt kér a munkájáért – írja a National Post.

Mivel a templom tulajdonosa, a Fundación Hospital Santi Spiritus belépődíjat szed a látogatóktól, Giménez asszony úgy érzi, hogy részesedés jár neki. A nő ügyvédjei szerint egyre többen látogatnak oda csak azért, hogy megnézzék a hírhedtté vált művet. A templom négy nap alatt kétezer eurót kasszírozott a turistaözönnek köszönhetően.

A Santuario de Misericordia templom nem ért egyet a nő követeléseivel, ügyvédet fogadott, és nem akar fizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik