Nagyvilág

Ők a leggazdagabbak

Bill-Gates(960x640).jpg (bill gates, )
Bill-Gates(960x640).jpg (bill gates, )

Ismét Bill Gates vezeti a leggazdagabb amerikaiak listáját, amelyet a Forbes magazin készített.

A 400 leggazdagabb amerikait rangsoroló listát már 19 éve uralja megszakítás nélkül a Microsoftnak, a világ egyik legnagyobb szoftvervállalatának alapítója, akinek vagyonát 66 milliárd dollárra – a tavalyinál 7 milliárd dollárral többre – becsüli a Forbes.

A válság ellenére az idei 400-as listán szereplők összvagyona 1,7 ezer milliárd dollárt tesz ki, ez 13 százalékkal több a tavalyinál. Az egy főre jutó átlag is rekordmagasságba, 4,2 milliárd dollárra szökött fel.

Bill Gates után a második leggazdagabb amerikai Warren Buffet: a Berkshire Hathaway befektetési társaság 80 éves elnök-vezérigazgatójának vagyona 46 milliárd dollár.

Larry Ellison, a szoftvergyártó Oracle Corp. alapítója és vezérigazgatója 41 milliárd dolláros vagyonával a harmadik helyre futott be.

A Facebook nem túl sikeres tőzsdei debütálása éreztette hatását Mark Zuckerbergnek, a társaság alapítójának pénzügyi helyzetében is: vagyona csaknem felére, 9,4 milliárd dollárra csökkent, és ezzel a tavalyi 14. helyről a 36.-ra csúszott vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik