Nagyvilág

„Holokausztra” figyelmeztet az al-Káida a 9/11-es évfordulón

terrorista(210x140)(2).jpg (terrorista)
terrorista(210x140)(2).jpg (terrorista)

A terrorszervezet vezérkarába tartozó, amerikai születésű Adam Gadahn szerint Obama hazudozik, főnöke szerint pedig holokauszt vár az amerikai muzulmánokra.

Az amerikai muzulmánok „holokausztjának” előkészítésével vádolta meg Washingtont az al-Káida nemzetközi terrorhálózat abban a videoüzenetben, amelyet a szeptember 11-i terrortámadások 11. évfordulója alkalmából tett közzé – közölték szerdán iszlamista oldalakat figyelő központok.

Az IntelCenter és a SITE tájékoztatása szerint a felvételt több dzsihadista fórumon is közzétették. A videón Ajman az-Zavahri, a terrorhálózat vezetője és amerikai szóvivője, Adam Gadahn látható. Gadahn a felvételen elutasítja Barack Obama amerikai elnök állítását, miszerint az Egyesült Államok nem áll háborúban az iszlámmal.

Az al-Káida-vezetők likvidálására bevetett pilóta nélküli amerikai repülőgépek (drónok) támadásaival kapcsolatban a szóvivő kijelentette: „Ma Jemenben végeznek amerikai muzulmánokkal, holnap meg majd New Yorkban és Los Angelesben. Készüljetek a holokausztra!”

Az 1978-ban Kaliforniában született és iszlám vallásra áttért Adam Gadahn 2004 óta rendszeresen feltűnik a mostanihoz hasonló videókon.

Egy másik felvételen Zavahri korábban megerősítette a jobbkezének számító Abu Jahja al-Líbi halálát, akit június 4-én a pakisztáni Észak-Vazirisztán területén dróntámadás ért.

Zavahri a tavaly májusban megölt Oszama bin Ladent követte a terrorhálózat élén. Az al-Káida műveleteinek kiötlője és a szervezet első számú szóvivője jelenleg a világ legkeresettebb embere. Az amerikai hatóságok 25 millió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik