Nagyvilág

Börtönbe menekült a felesége elől

Bortonracsok(210x140)(2).jpg (börtönrácsok, )
Bortonracsok(210x140)(2).jpg (börtönrácsok, )

Megszökött a házi őrizetből egy betörésért elítélt olasz férfi, hogy így meneküljön meg nejétől. Terve nem jött be. Fegyház helyett maradt számára az otthon börtöne.

Az Afragola városában élő 51 éves Patrick Artiano betörésért kapott 8 hónap börtönt, ám házi őrizetre enyhítve. Csakhogy a felesége annyit zsörtölődött vele, hogy a férj egy idő után úgy találta, ennél még a börtön is jobb, és otthonról egyenesen a legközelebbi fegyintézetbe szökött.

Már a bejutás sem ment könnyen: hosszan kellett bizonygatnia az őröknek, hogy kötelességük lecsukniuk őt, mert megszegte házi őrizetének szabályait, hiszen engedély nélkül elhagyta otthonát. Artianónak az ügyében eljáró bíró végképp nem kegyelmezett: hazazavarta hitveséhez a férfit.

„A büntetést nem kellemes dolognak találták ki. Így legalább kétszer is meggondolja, mielőtt újból bűnt követne el” – idézte Patrizio Trentini bírót az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Nagyobb sikerrel járt egy 36 éves amerikai nő, aki Ohio államban a rendőrök szeme láttára akart átmászni egy börtön szögesdróttal védett kerítésén, de nem KI, hanem BE akart szökni. A nőt, aki a rendőrök elmondása szerint az eset idején jól láthatóan részeg volt, letartóztatták. Később a nő azt mondta a börtönőröknek: pontosan ez volt az, amit akart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik