Nagyvilág

Lecsapott Isaac

A trópusi vihar elérte Florida déli partjait.

Heves esőkkel elérte Florida állam déli partjait az Isaac trópusi vihar helyi idő szerint vasárnap délután. Az ítéletidő egyelőre a Miamitól bő 20 kilométerre délre elterülő Florida Keys szigeteken pusztít.

Meteorológusok arra számítanak, hogy az Isaac a következő napokban egyre erősödni fog, ahogy halad tovább nyugat-északnyugati irányban. Az előrejelzés szerint legalább 2-es fokozatú hurrikánként fogja helyi idő szerint szerda hajnalban – várhatóan valahol Florida nyugati része és Louisiana állam között – elérni a Mexikói-öböl északi partvidékét.

A Miamiban működő országos hurrikánelőrejelző központ hurrikánveszélyre vonatkozó figyelmeztetést adott ki Louisiana állam területére. Az állam kormányzója fölszólította az alacsonyabban fekvő, part menti területek lakóit, hogy készüljenek föl az esetleges kimenekítésre.

Az Isaac a hét végén főleg nyugat felé haladt. Ha nem változik meg az iránya, éppen csak érinteni fogja a floridai Tampa városát, ahol a Republikánus Párt a novemberi amerikai elnökválasztásra készülve ezen a héten tartja elnökjelölő konvencióját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik