Nagyvilág

Lövöldözés New York jelképénél

Empire State Building (new york, empire state building, )
Empire State Building (new york, empire state building, )

Legalább ketten meghaltak és többen megsebesültek a nagyváros egyik leghíresebb látványossága, az Empire State Building előtt, ahol egy férfi kezdett el lövöldözni. A fegyverest a rendőrök megölték.

A New York belvárosában lévő épületnél a reggeli csúcsforgalom idején, helyi idő szerint reggel kilenckor kezdődött a lövöldözés – jelentette a helyi sajtó. A lövések, amelyek több embert megsebesítettek, a felhőkarcoló bejáratának közelében dördültek. Nem terrorcselekmény történt.

Az áldozatok pontos számát egyelőre még nem lehet tudni. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a lövöldözővel együtt kettő vagy három halott van. A New York Post és a New York Daily News beszámolói szerint az első áldozat egy férfi volt, akit közvetlen közelről lőtt agyon a jól öltözött, szürke öltönyt viselő gyilkos. A beszámolók szerint munkatársak voltak. Azt, hogy a járókelők pontosan hogyan sebesültek meg, még nem tudni. A Post korábban arról számolt be, hogy egy járókelő is meghalt, de ezt nem erősítették meg.

A lövöldözőt a rendőrség emberei lőtték agyon, akik pillanatok alatt ellepték a New York egyik jelképének számító, így kiemelt terrorcélpontnak számító felhőkarcoló környékét.

A város polgármestere nemsokára sajtótájékoztatót tart az esetről. Michael Bloomberg egyébként pár perccel a lövöldözés előtt éppen arra figyelmeztette az embereket rádiós műsorában, hogy a városban „veszélyesen sok a fegyver”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik