Belföld

Előzetesben letartóztatásban a téti lövöldöző

24.hu
24.hu

2012. 07. 26. 13:16

„Csak a véletlennek köszönhető, hogy senki nem halt meg.”

Károlyi Zoltán alezredes közölte: a támadó által használt fegyverrel erről a távolságról akár élet kioltására alkalmas lövést is le lehetett volna adni.

Az 52 éves rokkantnyugdíjas férfi – aki két napon keresztül tagadta, hogy ő adta volna le a feltehetőleg öt lövést – azzal védekezett, hogy csak meg akarta állítani a lovaskocsin hazafelé tartó apát és fiát, akik egy téti kocsmában kevéssel korábban úgy megverték, hogy eltört az orrcsontja. Ezért egyébként a későbbi sértettek ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás – ismertette az alezredes.

Eddig azt sikerült megállapítani, hogy a viccelődésből verekedéssé fajuló konfliktus után a kocsmáros saját autójával vitte haza a megvert férfit, aki aztán az út mellett álló kocsijánál várta a lovaskocsit. Egy hangtompítóval és távcsővel felszerelt, 22-es kaliberű, engedély nélkül tartott, elmondása szerint talált, “feltehetőleg rapsickodáshoz használt” puskával tüzelt a levegőbe és a férfiak lábára.

Tájékoztatása szerint az még nem dőlt el, hogy eljárás indul-e a férfi fia ellen is, aki feldarabolta az apja által használt puskát, igaz, később megmutatta a rendőröknek, hol rejtette el a fegyvert.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája a délelőtti órákban azt közölte az MTI-vel: V. Miklóst az ügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja, a férfi az ügyben részletes vallomást tett; azt mondta, hogy nem akart ölni, ám a nyomozás állása szerint mégis megalapozott a gyanú.

Korábban:

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája azt közölte az MTI-vel: V. Miklóst az ügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja. A férfi az ügyben részletes vallomást tett; azt mondta, nem akart ölni, ám a nyomozás állása szerint mégis megalapozott ennek gyanúja.

Az előzetes letartóztatás elrendelésének szükségességét a bíróság egyrészt a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyával és a magas büntetési tétellel indokolta. A bűncselekményt a büntető törvénykönyv 10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Emellett megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén, akadályozná a büntetőeljárás zavartalan lefolytatását – közölte Máté Kinga.

Tájékoztatása szerint a döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így a határozat nem jogerős.

A rendőrség korábban azt közölte: hétfő este egy téti borozóban két koroncói lakos megvert egy 51 éves tét-lesvárpusztai férfit, akinek ennek következtében eltört az orra. Amikor a koroncóiak lovaskocsival hazafelé tartottak, rájuk lőttek annál a településrésznél, ahol a sértett lakik; az egyik férfi, valamint az egyik ló megsérült. A lövések leadásával gyanúsított, 51 éves férfit a rendőrök nem sokkal később őrizetbe vették.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

HAMBURG, GERMANY - JULY 7:   (RUSSIA OUT)  German Chancellor Angela Merkel (R) and Russian President Vladimir Putin (L) arrive to the plenary session at the G20 Summit on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.