Belföld

Előzetesben letartóztatásban a téti lövöldöző

„Csak a véletlennek köszönhető, hogy senki nem halt meg.”

Károlyi Zoltán alezredes közölte: a támadó által használt fegyverrel erről a távolságról akár élet kioltására alkalmas lövést is le lehetett volna adni.

Az 52 éves rokkantnyugdíjas férfi – aki két napon keresztül tagadta, hogy ő adta volna le a feltehetőleg öt lövést – azzal védekezett, hogy csak meg akarta állítani a lovaskocsin hazafelé tartó apát és fiát, akik egy téti kocsmában kevéssel korábban úgy megverték, hogy eltört az orrcsontja. Ezért egyébként a későbbi sértettek ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás – ismertette az alezredes.

Eddig azt sikerült megállapítani, hogy a viccelődésből verekedéssé fajuló konfliktus után a kocsmáros saját autójával vitte haza a megvert férfit, aki aztán az út mellett álló kocsijánál várta a lovaskocsit. Egy hangtompítóval és távcsővel felszerelt, 22-es kaliberű, engedély nélkül tartott, elmondása szerint talált, “feltehetőleg rapsickodáshoz használt” puskával tüzelt a levegőbe és a férfiak lábára.

Tájékoztatása szerint az még nem dőlt el, hogy eljárás indul-e a férfi fia ellen is, aki feldarabolta az apja által használt puskát, igaz, később megmutatta a rendőröknek, hol rejtette el a fegyvert.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája a délelőtti órákban azt közölte az MTI-vel: V. Miklóst az ügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja, a férfi az ügyben részletes vallomást tett; azt mondta, hogy nem akart ölni, ám a nyomozás állása szerint mégis megalapozott a gyanú.

Korábban:

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája azt közölte az MTI-vel: V. Miklóst az ügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja. A férfi az ügyben részletes vallomást tett; azt mondta, nem akart ölni, ám a nyomozás állása szerint mégis megalapozott ennek gyanúja.

Az előzetes letartóztatás elrendelésének szükségességét a bíróság egyrészt a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyával és a magas büntetési tétellel indokolta. A bűncselekményt a büntető törvénykönyv 10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Emellett megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén, akadályozná a büntetőeljárás zavartalan lefolytatását – közölte Máté Kinga.

Tájékoztatása szerint a döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így a határozat nem jogerős.

A rendőrség korábban azt közölte: hétfő este egy téti borozóban két koroncói lakos megvert egy 51 éves tét-lesvárpusztai férfit, akinek ennek következtében eltört az orra. Amikor a koroncóiak lovaskocsival hazafelé tartottak, rájuk lőttek annál a településrésznél, ahol a sértett lakik; az egyik férfi, valamint az egyik ló megsérült. A lövések leadásával gyanúsított, 51 éves férfit a rendőrök nem sokkal később őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik