Nagyvilág

Terroristákat fogtak a turistaparadicsomban

Elfogtak hat terroristát a Sínai-félszigeten, ahol a héten tizenhat rendőrt öltek meg fegyveresek.

A szélsőségeseket a rendőrség és a hadsereg közös akciója során fogták el a félsziget északi részén, s feltételezik, hogy valamelyik dzsihádista szervezethez tartoznak. A hadsereg parancsnokai szerint eddig összesen húsz terroristagyanús személy vesztette életét a katonaság offenzívája során.

Kedd óta 60 fegyverest öltek meg a biztonsági erők a félszigeten, továbbá 150, fegyvercsempészetre is használt alagutat számoltak fel a Gázai övezet és Egyiptom között.

Egyiptom csütörtökön Izraellel egyetértésben katonákat, harckocsikat, páncélozott katonai járműveket és harci helikoptereket vezényelt a Sínai-félszigetre, hogy kiszorítsa onnan az egyre harciasabb szélsőséges fegyvereseket, miután a területen jelentősen romlott a biztonsági helyzet Hoszni Mubarak volt elnök megbuktatása óta.

A mozgósítás azután kezdődött meg, hogy vasárnap tizenhat egyiptomi rendőr vesztette életét egy ellenőrzőpont elleni támadásban a turisták körében népszerű Sínai-félszigeten. A Külügyminisztérium továbbra is óva inti az Egyiptomba látogatókat. Azt javasolják az Egyiptomba utazó magyar állampolgároknak, hogy a Sínai-félsziget északi részét – különösen Rafah és el-Arís városokat – és belső területeit ne látogassák sem egyénileg, sem csoportosan szervezett utazások keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik