Nagyvilág

Mesés vagyon találhat ma gazdára

euromillions (lottó, )
euromillions (lottó, )

Több tízmillió játékos vesz részt az Eurómilliók (Euro Millions) nevű lottójáték keddi sorsolásán, amelyen tizenhárom hét után rekordnagyságúra - 190 millió euróra, azaz 52,6 milliárd forintra - gyarapodott a nyeremény.

A keddenként és péntekenként tartott Eurómilliók lottójátékot kilenc ország – Franciaország, Nagy-Britannia, Spanyolország, Luxemburg, Belgium, Portugália, Írország, Ausztria és Svájc – 10 lottócége szervezi. A húzásokon legalább kétmillió játékos vesz részt, az alapszelvény ára 2 euró, azaz hozzávetőleg 553 forint.

A játék történetében még soha nem fordult elő, hogy akkorára duzzadt volna a főnyeremény, mint most. A szabályok szerint 190 millió eurós határon rögzítették a jackpotot. Ez azt jelenti, hogy ha kedden sem találja el senki a hét számot, a pénteki húzáson szintén 190 millió eurós lesz a tét, ha pedig akkor sem lesz telitalálat, akkor a pénzt a hat számot eltalálók között osztják szét.

Sajnos mi, magyarok egyelőre csak online játszhatunk az eurolottón, vagy külföldön járva térhetünk be egy kinti lottózóba szerencsét próbálni.

Az eddigi rekordnyereményt – 185 millió eurót – 2011. július 12-én ütötte meg egy brit házaspár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik