Nagyvilág

Golfütővel vertek magyarokat Nagyváradon

Két romániai magyar fiatalt bántalmaztak azért, mert magyarul beszéltek.

Az incidens csütörtökre virradóra történt, amikor a két bántalmazott három román nemzetiségű társával együtt kosárlabdázott a várad-rogériuszi református templom mögötti sportpályán – számolt be az Erdély Online. Éjfél körül felbukkant egy tizenkét fős társaság, de először úgy tűnt, hogy rövid szóváltás után továbbállnak. Amikor azonban a társaság leghangosabb tagja meghallotta a két magyar fiatalt anyanyelvükön beszélni, visszafordult, és kötekedni kezdett velük – állítják a bántalmazottak.

Utóbbiak szerint “a támadó” azt mondta nekik, hogy Romániában beszéljenek románul vagy költözzenek el onnan. A portál szerint kényszerítette őket arra, hogy mondják el a román himnuszt, ugyanakkor többször megrúgta, illetve megütötte őket egy fémből készült golfütővel. A három román fiatalt elengedték.

A két bántalmazott fiatal négy napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a törvényszéki orvostani jelentés szerint.

A támadók a rendőrségen azt állították, hogy a magyarok voltak tizenöten, és ők csak öten, a golfütő is a magyaroké volt, és csak azért került hozzájuk, mert elvették tőlük, amikor a magyarok szerintük rájuk támadtak. Emellett azt állították, hogy a magyar fiatalok akarták elénekeltetni velük a magyar himnuszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik