Belföld

Eljárás a megvert magyarok támadói ellen Poszonyban

Garázdaság miatt eljárást indított kedden a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság a vasárnap éjjel Pozsony óvárosában megvert két magyar fiú támadóival szemben.

A vizsgálat során az érintett felek, valamint a helyszínen lévő tanúk vallomásai alapján nem lehetett arra következtetni, hogy azok a személyek, akik ellen eljárás indult, más bűncselekményt is elkövettek volna, mint garázdaságot – közölte a most kezdett eljárás kapcsán Faragó Csaba, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság igazgatója. Hozzátette: amennyiben a gyanúsítottak bűnössége bebizonyosodik, három évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel sújthatják őket.

A két gyanúsított – a 18 éves Ahmed H. és hasonló korú társa, Patrik Ch. – nem sokkal vasárnap éjfél után Pozsony óvárosában, a Stefánik utcán verte meg azt a két szlovákiai magyar fiút, akik egy születésnapi házibulit követően néhány társukkal együtt egy szórakozóhelyre igyekeztek.

A rendőrség szerint az incidens úgy történt, hogy amikor a magyar fiatalok meglátták, hogy az utcán ittas fiatalok egy csoportja jön velük szembe, elhatározták, inkább kikerülik őket, ám erre már nem volt idejük. Így megálltak, hogy megvárják, amíg azok elmennek mellettük. Erre azonban nem került sor, ugyanis a két gyanúsított ok nélkül rájuk támadt, és kettejüket ütni kezdte. A két sértettnek végül sikerült elmenekülnie, a rendőrség pedig röviddel később a tett színhelyétől nem messze – a Hodza téren lévő elnöki palota előtt – elfogta a feltételezett tetteseket.

Turján Melinda, a megtámadott fiatalok egyikének hozzátartozója az MTI-nek a rendőrség keddi közlésével összefüggésben elmondta: örül, hogy a rendőrség gyors lépéseket tett az ügy felgöngyölítése érdekében. Hozzátette: reméli, az eljárás fényt derít az eset minden részletére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik