Nagyvilág

Milliárdokat érő hegedű a talált tárgyak osztályán

Egy svájci vonaton felejtette kölcsönkapott Stradivari-hegedűjét egy szórakozott zenész. Az értékes hangszert végül a berni pályaudvaron, a talált tárgyak osztályán adta le egy ismeretlen férfi.

A szórakozott férfi Bernben leszállt a vonatról, a tokba zárt értékes zeneszerszámot pedig a csomagtartóban felejtette. Akkor jutott eszébe, hogy elfeledkezett a hegedűről, amikor a vonat már elhagyta az állomást, így értesítette a rendőrséget. A videomegfigyelő rendszer felvételeinek köszönhetően a rendőrség észrevett egy utast a tokkal Kehrsatz település felé tartva. Felhívást adtak ki, és az ismeretlenről készült videofelvételeket is közzétették.

Nem egészen 24 óra múlva, vasárnap délután a hegedűt az ismeretlen férfi leadta a berni pályaudvaron.A hegedűt visszaszolgáltatták a tulajdonosnak, aki nagyon örült a megtalált hangszernek.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra az ügyben érintett emberek neveit, és azt sem, hogy mennyit ér az elhagyott hegedű.

Egy Stradivari-hegedű több millió eurót is érhet. Egy jótékonysági árverésen 2011-ben Londonban egy Stradivarius több mint 11 millió euróért (több mint 3 milliárd forintért) kelt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik