Nagyvilág

Madárral ütközött a hullámvasúton

Kingda Ka hullámvasút (kingda ka, hullámvasút, )
Kingda Ka hullámvasút (kingda ka, hullámvasút, )

Egy autóriasztó mentette meg a látását egy 12 éves amerikai fiúnak, aki horzsolásokkal megúszta, amikor az arcába robbant egy madár, miközben a világ második leggyorsabb hullámvasútján utazott.

A fiú az első kocsiban ült egyik barátjával a New Jersey államban található Kingda Ka nevű hullámvasúton, amikor a hihetetlen baleset történt. Shane Matus az NBC10-nek adott interjújában elmondta: először nem is tudta, hogy mi találta el. Csak akkor esett le neki, hogy egy madár csapódott az arcába, amikor tollakat kezdett el kiköpni a szájából.

A fiú szerint egy galamb volt a szerencsétlenül járt madár, ami szemtanúk elmondása szerint „felrobbant” a becsapódás erejétől. „A mögöttünk lévő embereket vér és tollak borították” – mondta el Matus. A fiú könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, de könnyen rosszabbul is járhatott volna, ha az ütközés előtti pillanatban nem nézett volna félre a parkoló felé, ahol éppen akkor szólalt meg egy riasztó. „Ha az nem indul be, pont szemen talált volna” – állította Matus az NBC10-nek.

A hullámvasutat, amely a világ legmagasabbja, és a leggyorsabb Észak-Amerikában, az eset után lezárták, de egy ellenőrzés után alig fél óra múlva már újra várta a vendégeket. A vidámpark szóvivője az NBC10-nek elmondta: náluk még soha nem történt ilyen eset.

Ugyanakkor nem először fordul elő, hogy hullámvasúton utazók arcába madár csapódik. 1999-ben a modell Fabio tudta meg, milyen érzés nagy sebességgel egy madárral ütközni, de hasonlóan járt egy fiatal is egy angol vidámpark hullámvasútján.

Shane Matus elmondta, hogy az eset nem tántorította el a hullámvasutaktól, de soha többet nem fog az első sorba ülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik