Nagyvilág

Halott magzatok egy orosz erdőben

Magzat (magzat, )
Magzat (magzat, )

A majdnem 250 abortált emberi magzatot műanyag hordókban hagyták egy uráli erdőben, ahol egy helyi horgász bukkant rájuk. A maradványok helyi kórházakból származnak.

Az orosz hatóságok „biológiai hulladékként” jellemezték a maradványokat, és feltehetően a megsemmisítésükkel megbízott szervezet dobta ki azokat az erdőben – jelentette a BBC és a CNN. A rendőrség közlése szerint négy hordóban összesen 248 magzatot találtak. A 12 és 16 hetes magzatokat formaldehidben tartósítva helyezték a hordókba, amelyekre egy horgász bukkant Jekatyerinburgból nagyjából hetven kilométerre, északra.

Egy helyi lakos elmondása szerint a horgász éppen tűzifát akart szerezni, amikor a szörnyű felfedezést tette. Amikor először meglátta a hordókat, azt hitte, hogy víztartályok, és haza akarta vinni azokat, és közelebb érve látta meg a körülöttük szétszóródott kis testeket – írta a BBC.

A rendőrség közlése szerint a hordókon családneveket, és hozzájuk tartozó számokat találtak. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint azok valószínűleg terhesség-megszakításon átesett anyákhoz, és a beavatkozást végző kórházakhoz tartoznak. A helyi hatóságok szerint a magzatok jekatyerinburgi kórházakból származó „egészségügyi hulladékok”, amelyeket egy meg nem nevezett cégnek kellett volna megsemmisíteni – írta a hírügynökség. „Úgy tűnik, hogy a cég nem végezte el kötelességét” – mondta el a helyi kormányzat helyettes vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik