Nagyvilág

Összehozta a foci Orbánt és Ficót

gól (foci,)
gól (foci,)

A futballról csevegett Pozsonyban a magyar és a szlovák kormányfő csütörtökön. Fico szerint Orbán teljesen beleélte magát a mérkőzésbe.

Főleg a futballról beszélgetett Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfő csütörtöki esti pozsonyi nem hivatalos találkozójukon, a Slovan Bratislava-Videoton FC Európa Liga-selejtező mérkőzésen – jelentette a SITA szlovák hírügynökség.

Robert Fico szlovák kormányfő elmondta: “A találkozó igazolta, hogy a szlovák-magyar kapcsolatok minősége lehetne teljesen más, mint amilyen eddig volt. A jövőre kell koncentrálni, nem a múltra. Mindkét országnak hasznára válik, ha a Szlovákiát és Magyarországot érintő közös tervekről beszélünk”.


Fotó: MTI / TASR / Pavel Neubauer

Megjegyezte: nem lett volna szerencsés, ha ő nem megy el egy olyan (szlovákiai) mérkőzésre, amelyre ellátogat a magyar miniszterelnök. “Ezenkívül, nyilván tudják, hogy időnként – nem rendszeresen – elmegyek a Slovan Bratislava meccsére. Úgy éreztem, ez most éppen egy jó alkalom. Ez a találkozó Orbánnal kiváló alkalom volt arra, hogy javítsuk az egymás közötti kommunikációt és a kapcsolatokat”.

Utalt arra, hogy a magyar miniszterelnök nagy futballrajongó, hogy szülőfalujában alapított egy labdarúgó-akadémiát, és hogy támogatja a magyar futballt. “Láttam, hogy teljesen beleéli magát a mérkőzésbe. A játék közben nem nagyon volt idő arra, hogy sokat beszéljünk a politikáról. Több szót ejtettünk olyan dolgokról, amelyek összekötnek bennünket, és kevesebbet olyanokról, amelyek elválasztanak” – mondta Fico, hozzátéve, hogy ha munkaprogramja megengedi, akkor a jövő héten szeretne elmenni Magyarországra a visszavágó mérkőzésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik