Nagyvilág

Ölt a vihar Ukrajnában

vihar (ingyenes, viharkár, kidőlt fa, )
vihar (ingyenes, viharkár, kidőlt fa, )

A kicsavart fák okozta sérülések következtében egy ember meghalt, négyen súlyosan megsebesültek az egész országon végigsöprő vasárnap éjjeli vihar során Ukrajnában.

A vasárnap délután kezdődött és az éjszaka során Ukrajnán végigvonuló, orkánerejű széllel és jelentős esőzéssel kísért hidegfront szinte az egész ország területén súlyos károkat okozott. A leszakadt vezetékek miatt hétfő reggelre több mint 400 település maradt áram nélkül.

Az ország középső területein, többek között Kijev térségében, 24 településen több mint 120 lakóház fedelét tépte le a szélvihar. Tető nélkül maradt öt gabonaraktár is. Cserkasszi megyében 50 család maradt fedél nélkül az orkánerejű szélvihar miatt. Ugyanitt a kicsavart fák öt embert temettek maguk alá, akik közül egynek az életét már nem lehetett megmenteni.

A Magyarországgal szomszédos Kárpátalján öt település maradt áramszolgáltatás nélkül. Ungváron a kidőlt fák elektromos vezetékeket szaggattak le és autókat rongáltak meg. A kárelhárítás és -felmérés jelenleg is tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik