Nagyvilág

Már 42 halottja van az amerikai hőségnek

Húsz államban szombaton a hőmérő higanyszála megközelítette a 40 Celsius-fokot.

Az amerikai Közép-Nyugaton és a keleti partvidéken tomboló hőséget vasárnap kisebb enyhülés követheti. A hűvösebb levegő délre tart az ország keleti részében, ami mérsékelheti a szombati magas hőmérsékleteket. Az itt élőknek ettől nem lesz sokkal könnyebb az életük. A BBC internetes oldalán azt írta, hogy a térségre viharok csaphatnak le, miközben sok házban a múlt heti vihar óta még mindig nem állították helyre az áramellátást.

Nyugat-Virginiában 120 ezer emberhez nem jut el áram, míg Baltimore és a főváros, Washington körzetében nyolcezerhez. Ez utóbbi térségben a Pepco áramszolgáltató felszólította ügyfeleit, hogy takarékoskodjanak az energiával, mert a rendkívüli időjárás nagy nyomás alatt tartja rendszerüket.

Húsz államban szombaton a hőmérő higanyszála megközelítette a 40 Celsius-fokot. Számos városban – Washingtonban, St. Louisban és Indianapolisban negyven Celsius-fok feletti hőmérsékletet mértek. A nagy meleg miatt Washington térségében kisiklott egy vonat.

Negyvenkét ember halála hozható közvetlen összefüggésbe a rendkívüli hőséggel. Egy négy hónapos kislány meghalt, egy 16 hónapos pedig kórházba került szombaton Indianapolisban. Mindkét gyereket az autóban hagyták a nagy hőségben. Maryland államban kilencen, míg Chicagóban tízen haltak meg. Ohióban három idős embert találtak holtan, szívrohamuk volt, otthonukban az áramhiány miatt elviselhetetlen volt a meleg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik