Nagyvilág

Nincs közük magyaroknak a magyar buszban meghalt menekültekhez

Olasz zászló (olaszország, zászló, )
Olasz zászló (olaszország, zászló, )

Bár magyar rendszámú autóbusz rakterében halt meg két afgán menekült Olaszországban, az akcióban nem vett részt magyar állampolgár - értesült hétfőn az MTI a Corriere Adriatico anconai napilap tudósítóitól.

Az olasz hírügynökségek szombaton jelentették, hogy a közép-olaszországi Ancona kikötőjébe tartó kompon egy magyar turistabusz rakterében lelte halálát két afgán illegális bevándorló. A buszt görögök vezették, a két sofőrt az olasz hatóságok letartóztatták. A buszon görög turistacsoport utazott, amely nem tudott a jármű alsó részében elrejtett illegális bevándorlókról.

A buszon tizenhét afgánt próbáltak meg Görögországból Olaszországba csempészni. Az illegális bevándorlókat a komp személyzete vette észre, és értesítette az anconai kikötőkapitányságot.

Két afgán a busz rakterében a túlzott meleg miatt halt meg. Kórházba szállított harmadik társuk kómában van. Kilenc afgán menekültjogot kért, négyen szombat óta elszöktek az olasz hatóságoktól által számukra biztosított szállodai szobából. Egy kiskorú afgánt az olasz gyámhatóság helyezett el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik