Nagyvilág

Ritka gombának nézte a híradós a művaginát

A történet egy tudományos felfedezésnek indult, majd a világ egyik legviccesebb félreértése lett.

A kínai Xian falucska lakói kútásás közben 100 méter mélyen valami furcsát találtak. A felfedezés hevében rögtön értesítették a helyi televízió csatornát, mivel fogalmuk sem volt, mi is lehet az a „gombára” emlékeztetető furcsa valami, aminek „szeme és orra” is van.

A csatorna fiatal riporternője pedig elkészítette a beszámolót a „föld mélyebb rétegeiben élő gyógynövényről”. A stáb tudományos kutatása annyira sikeres volt, hogy rájöttek internetes forrásokból, hogy a felfedezett különleges „húsos” valami neve „taisui”, melyet az emberek egyszerűen lingzhi-gombaként ismernek.

Sem a falu lakóinak, sem az újságíróknak nem tűnt fel, hogy amit gondosan tapogatnak az valójában egy művagina. Amikor a csatorna rájött a kínos félreértésre, egy bocsánatkérő levelet tett közzé, melyben tévedését a fiatal riporterrel magyarázta, aki „még nem ismeri a világot”.

Egyébként a sztorinak lett folytatása is. A megjelent riportot követően lefilmeztek egy piaci árust, aki hasonló „gombákkal” üzletel. Az eladó a videón a hitetlenkedő vevőknek éppen azt magyarázza, hogy ez nem kamu, mert benne volt a tévében.

Darabját majd háromezer dollárért próbálja meg eladni. A vevők viszont nem dőlnek be, és egyikük egy kis vizes zacskót is ad az árusnak, mondván, tegye bele, az frissen tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik