Nagyvilág

Bordélyban alhatnak a hajléktalanok

Hajléktalanoknak ad szállást egy bécsi nyilvánosház - számolt be róla az osztrák közszolgálati rádió.

A nyilvánosház tulajdonosa az ORF-nek elmondta, hogy tíz kihasználatlanul álló szobát bocsát a fedél nélküliek rendelkezésére. A bordély forgalma átmenetileg visszaesett, a helyiségeket azonban amúgy is fűtenie kell. “Kár lenne érte, ha üresen állnának ezek a szobák. Ilyen hidegben senkinek sem szabadna kint aludnia” – mondta Peter Laskaris.

A helyiségekben ágy és zuhanyzó van, a hajléktalanok tiszta ágyneműt és törölközőt is kapnak. Egy közeli étteremmel együttműködve egy tál levest is ad a szállás mellé a bordély tulajdonosa. A riport előtt csak ketten jelentkeztek, de Laskaris reméli, hogy a rádióból többen is értesülnek a lehetőségről.

Ausztriában hatósági engedély birtokában lehet nyilvánosházakat működtetni. Az engedélyezés feltételeit és az ellenőrzéseket tavaly szigorították. Előírás többek között, hogy az üzemeltetőknek erkölcsi bizonyítványt kell felmutatniuk.

A rendkívüli hideg Ausztriát sem kímélte az elmúlt napokban. A fogcsikorgató fagyra a bécsi segélyszervezetek is felkészültek és a szokásosnál is több szálláslehetőséget biztosítanak a rászorulóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik