Nagyvilág

Megadnák a magyarok pénzét a német konzervatívok

rogán-telefon (rogán antal, telefon, )
rogán-telefon (rogán antal, telefon, )

A német konzervatívok szorgalmazzák, hogy ne vonjanak meg kohéziós támogatást Magyarországtól - közölte Rogán Antal.

A CDU/CSU német pártszövetség törvényhozási frakciója szorgalmazza, hogy vonják vissza a Magyarországnak szánt kohéziós támogatások felfüggesztését kilátásba helyező döntést – mondta az MTI-nek szerdán Berlinben a Fidesz frakcióvezetője. Ez az első eredménye annak a munkacsoportnak, amelyet szerdán alakított a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja és a Bundestag – a német törvényhozás alsóháza – konzervatív frakciója – mondta el Rogán.

A német kezdeményezésre létrejött munkacsoport a tervek szerint évente két ülésszakot tart.

A munkacsoport szerdán két ülést tartott. Ezeken áttekintették a német-magyar gazdasági kapcsolatok, a magyarországi gazdasági folyamatok és a közös Európa-politika aktuális kérdéseit. A CDU/CSU képviselői “örömmel nyugtázták, hogy sikeresek a költségvetési hiány csökkentésére tett magyar erőfeszítések ” – mondtaRogán.

Hozzátette: a munkacsoport ülései mellett tárgyalt még Axel Schäferrel, a szociáldemokrata párt (SPD) frakciójának helyettes vezetőjével, és Heinrich-Leonard Kolbbal, a liberális FDP frakciójának helyettes vezetőjével. A megbeszélések tartalmáról nem kívánt nyilatkozni.

A CDU/CSU Bundestag-frakció sajtóosztályán az MTI érdeklődésére elmondták: a Fidesz képviselőivel folytatott eszmecsere “belső munkaértekezlet” volt, amelyről nem adnak tájékoztatást.

Az EB május végén indítványozta: oldják fel azt a korábbi uniós döntést, amely Magyarország vonatkozásában a kohéziós támogatási összegek folyósításának jövő évtől bevezetendő, részleges felfüggesztését helyezte kilátásba. Az uniós pénzügyminiszteri tanács (Ecofin) a soron következő értekezletén, június 22-én dönt a javaslatról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik