Nagyvilág

Kiégett egy cseh légitársaság gépe Prágában – a budapesti járatot törölték

repulogep(210x140)(1).jpg (repülőgép)
repulogep(210x140)(1).jpg (repülőgép)

Mintegy 200 millió koronás anyagi kár keletkezett, s egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor vasárnapra virradóra a prágai Ruzyne repülőtéren kiégett egy ATR 42 típusú utasszállító repülőgép.

A repülőgép a Cseh Légitársaság (CSA) tulajdona volt, amely a tűzoltók becslését az anyagi kár mértékéről nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A CSA vasárnap este mindössze annyit közölt, hogy a tűzeset miatt törölte egyik hétfői budapesti járatát.

A CSA naponta négy járatot indít Prágából Budapestre, s hétfőn a délután 13:40-kor induló járatot (OK 794) törölték a menetrendből. “Felvettük a kapcsolatot az utasokkal, s felajánlottuk nekik, hogy vegyék igénybe a reggeli gépet, vagy utazzanak a később induló járattal” – tájékoztatta az MTI prágai tudósítóját telefonon Hana Hejsková, a CSA szóvivője.

A gép a hangárban volt, s a tűz keletkezésének okai nem világosak. Nem hivatalos információk szerint a gép tisztításakor és az üzemanyag pótlásakor keletkezett a tűz, kisebb robbanás is történt, majd a gép kiégett.

“A tűz okait szakértők vizsgálják, s ez néhány napot vesz igénybe” – mondta Hejsková. Megerősítette, hogy a tűzeset miatt mintegy negyedóráig szünetelt a Ruzyne repülőtér forgalma.

Az ATR 42 orosz gyártmányú kétmotoros repülőgép és ötven személy szállítására alkalmas. Ilyen gépeket használ a CSA a Budapestre, Pozsonyba, Krakkóba és néhány európai városba irányuló járatain.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik