Nagyvilág

Emberi testrészeket küldtek két iskolának

Emberi testrészeket tartalmazó csomagot kapott kedden két vancouveri iskola: az egyik küldeményben egy láb, a másikban egy kéz volt. A városi rendőrfőkapitány-helyettes közölte: egyelőre nem tudja megerősíteni, hogy a testrészeknek közük van-e a montreali darabolós gyilkossághoz.

A montreali ügyben azzal gyanúsítják Luka Rocco Magnotta pornósztárt, hogy meggyilkolt és feldarabolt egy kínai diákot, Lin Csünt. A gyilkosságról, majd a holttest feldarabolásáról szóló 10 perces videót Magnotta feltöltötte az internetre. A 32 éves Lin testét feje és végtagjai nélkül találták meg, a tettes a hiányzó testrészek közül néhányat a kanadai miniszterelnöknek, illetve a parlament más politikusainak postázott. Magnottát az Interpol körözése alapján hétfőn egy berlini internetkávézóban elfogták, és kiadják Kanadának.

Warren Lemcke vancouveri rendőrfőkapitány-helyettes közölte, hogy a csomagok ügyében a nyomozás még folyik. Az iskolákat kiürítették és kordonnal körbezárták.

“Nincs arra utaló jel, hogy bármelyik iskolában konkrétan valamelyik diáknak vagy tanárnak szánták volna a csomagokat” – mondta Lemcke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik