Nagyvilág

Lábat küldött a kormányfőnek a darabolós gyilkos

magnotta (magnotta)
magnotta (magnotta)

A kanadai kormányfő megfenyegetése miatt is vádat emelnek az ellen a biszexuális pornósztár ellen, aki megölt egy harmincas éveiben járó férfit, a holttestét feldarabolta és az egyik levágott lábát elküldte a kormányzó Konzervatív Párt központjába - közölte vasárnap a kanadai rendőrség.

A hatóságok nem zárják ki, hogy Luka Rocco Magnotta, aki ellen nemzetközi körözést adott ki az Interpol, és aki a francia rendőrség szerint az elmúlt napokban Párizsban is megfordulhatott, hamis néven visszatérhetett Kanadába.

Ian Laferniere montreali rendőrfőnök szerint Magnottát azért fogják a kormányfő fenyegetésével megvádolni, mert “küldeményét” Harper hivatalának címezte.

A 29 éves Magnottát – aki Eric Clinton Newman néven látta meg a napvilágot, és aki Vladimir Romanov néven is ismert – azzal vádolják, hogy megölte a 33 éves Jun Lin kínai egyetemi hallgatót és az ő levágott testrészeit adta fel csomagban. A körözött feltételezett elkövető az ellenzéki Liberális Párt címére egy levágott kezet küldött, amelyet azonban már a postán felfedeztek.

Lafreniere szerint Magnotta “bárhol” lehet Európában, de “arról is szólnak értesülések, hogy álnéven visszatérhetett Kanadába”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik