Közélet

17 év a testvérdarabolós gyilkosnak

A fiatal egy baltával fejbe vágta testvérét, holttestét pedig feldarabolta. A bedrogozott fiatal aztán videóra vette, ami a testből maradt: a torzót.

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla a nagymányoki “darabolós gyilkosként” elhíresült férfira korábban kiszabott tizenhét év fegyházbüntetést pénteken meghozott, jogerős határozatában. A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék döntését és Pusztai Istvánt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt marasztalta el. Mellékbüntetésként 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint 962 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Mint ismert, a gyilkosság 2010 őszén történt, a rendőröket az áldozat egyik barátja értesítette, miután kereste a férfit, de a lakásban csak vért talált. Az egyenruhások később a házban találták a férfi öccsét is, aki először azt állította, testvére külföldre ment. A házkutatatáskor azonban előkerültek a pincéből a holttest darabjai.

Az akkor 19 éves fiú és 30 éves testvére együtt laktak édesanyjukkal a nagymányoki házban. Az asszony a gyilkosság idején külföldön dolgozott. A fiatal egy baltával vágta fejbe bátyját, eközben kábítószer hatása alatt állt. A vádlott ezután feldarabolta bátyja tetemét, sőt, videóra vette azt, ami a testből megmaradt: a torzót. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint ezt azért tette, hogy visszanézhesse a történteket, amikor kiürül belőle a drog. Ezzel az volt a célja, hogy lássa, milyen szörnyűséget művelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik