Nagyvilág

Meghaltak a szívüknél összenőtt sziámi ikrek

Nem élték túl az orvosi konzíliumot az egymással szemközt összenőtt sziámi ikrek Ukrajnában. A babák édesanyja is életveszélyes állapotban van.

Az ikreknek a kelet-ukrajnai Kramatorszkban adott császármetszés útján életet az édesanyjuk. Mint kiderült az újszülöttek egyetlen májjal és két szívvel születtek, melyek azonban szintén össze voltak nőve. A rendellenességgel született csecsemőket a Donyeck Megyei Klinikai Kórházba szállították, míg eldől a további sorsuk.

 

A napokban Kijevben gyűlt össze egy ukrán és izraeli gyermeksebészekből álló orvoscsoport, amely minden lehetőséget megvizsgálva, végül arra a következtetésre jutott, hogy a sziámi ikerpárt nem lehet műtéti úton elválasztani. A döntéssel egyidejűleg érkezett meg a hír Donyeckből, hogy a kicsik keringése a születésük után egy héttel összeomlott, és már nem lehetett megmenteni őket.

Az ukrán sziámi ikrek édesanyját a császármetszés óta kramatorszki kórház intenzív osztályán ápolják. A kismama állapota súlyos és életveszélyes. Az asszony rendkívül rossz állapotban került kórházba, ráadásul egyszer sem jelent meg terhességi vizsgálaton, így a bajt nem lehetett előre megjósolni, sem megelőzni.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik