Nagyvilág

Csecsemőkereskedő banda bukott le

kína (kína)
kína (kína)

31 csecsemőt szabadított ki emberkereskedők markából a délnyugat-kínai Jünnan tartomány vasúti rendőrsége, közel 80 gyanúsítottat fogtak el - derült ki pénteki kínai sajtójelentésekből.

A csecsemőrablásra és -eladásra szakosodott hálózat a nagy számban nemzetiségiek lakta Jünnanban rabolta el a kisbabákat, és az észak-kínai Hopej, valamint Santung tartomány különböző városaiban adott túl rajtuk.

A vasúti rendőrség 2011 novembere óta Jünnan székhelyén, Kunmingban 76 gyanúsítottat tartóztatott fel és vett őrizetbe. A hálózat tagjai hét különböző városba utaztak rendszeresen.

A banda 8-10 ezer jüan körüli összeget fizetett a közvetítőknek egy gyerekért, és 20, illetve 50 ezer jüanért adták el őket. A jól szervezett hálózat tagjai voltak a gyermekrablók, akik esetenként vásároltak is csecsemőket, valamint a szállítók és az eladók. A hatósági jelentés szerint egy-egy megrendelést három nap alatt képesek voltak teljesíteni.

A gyermek- és nőrablások, valamint a velük való kereskedés elleni szigorúbb országos fellépést 2011-ben hirdették meg Kínában. Azóta 8660 elrabolt gyereket találtak meg és csaknem 15 500 nőt szabadítottak ki a rendőrök. Összesen közel 3200 emberkereskedő csoportot lepleztek le.

A tapasztalat szerint vidéken elsősorban a fiúgyermekek iránti nagy kereslet, másrészt gyermektelen házaspárok igénye tartja életben a bűnözésnek ezt a formáját. A közbiztonsági minisztérium által létrehozott DNS-adatbanknak köszönhetően eddig több mint 2000 gyerek került vissza családjához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik