Közélet

Benyugtatózta gyermekét, felfüggesztett börtönt kapott

Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla annak a szenyéri nőnek a büntetését, aki tavaly áprilisban gyógyszerekkel akarta megölni 13 hónapos gyermekét.

Egy év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre mérsékelte a bíróság annak a 25 éves nőnek a büntetését, aki tavaly áprilisban gyógyszert darált gyermeke tápszerébe, mert a kicsivel és saját magával is végezni akart. A bíróság azzal indokolta a döntést, hogy a gyógyszermennyiség nem volt halálos adag.

A megromlott idegállapota miatt korábban pszichiátriai kezelésben részesülő nő szeretett volna kisfiával együtt elköltözni a szüleitől, akikkel állandóan veszekedtek. Az új otthon megteremtéséhez szükséges hitelkérelmeit a bankok azonban elutasították. Tavaly tavasszal határozta el, hogy gyermekével és önmagával is végez.

Április 7-én több, számára felírt gyógyszert ledarált, a gyermek tápszerébe keverte, majd este megpróbálta megitatni a kisfiúval, a gyermek azonban csak néhány kortyot ivott belőle. A nő a maradék tápszert kiöntötte, és megpróbálta felvágni az ereit, de csak hámsérülést okozott magának.

A gyermeket a nagyszülők másnap kórházba vitték, miután észrevették, hogy túl nyugodt, és nem tudja magát megtartani. Az anya a kórházban egy nővérnek sietve átadott egy kézzel írt cédulát, rajta a gyerekének beadott gyógyszerek nevével, majd elmenekült. A gyermek enyhe nyugtatómérgezést kapott, ezért ki kellett mosni a gyomrát. A teljes folyadékmennyiség elfogyasztása a halálát is okozhatta volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik