Nagyvilág

Megszólalt Tóásó – elnapolták a tárgyalását

tóásó ()
tóásó ()

Rosszul lett az egyik gyanúsított, ezért elhalasztották az úgynevezett terrorista összeesküvési ügy tárgyalását.

Ignacio Vargas, más néven az “Öreg” a bírósági teremben elájult, és kórházba kellett szállítani. Marcelo Soza ügyész elmondta, hogy egy ilyen eset indokolja a bírósági tárgyalás felfüggesztését.

Többen távol

Az ügyben érintett, “államellenes összeesküvéssel” és “terrorizmussal” vádolt 39 személy közül szerdán 15 jelent meg. Heten igazoltan – elsősorban egészségügyi problémák miatt – maradtak távol Santa Cruzban, és ügyvédeikkel képviseltették magukat, míg tizenheten külföldön tartózkodnak, és semmilyen formában nem vettek részt a meghallgatás első napján.

Az eljárás alatt álló személyek többségének egészségi állapotát szem előtt tartva egyúttal a tárgyalás helyszínének megváltoztatásáról is döntöttek, a következő meghallgatás Santa Cruzban lesz július 23-án – adta hírül a La Prensa című bolíviai napilap.

Verték, kínozták

Tóásó Előd szerdán a La Razón című bolíviai napilapnak tolmács segítségével nyilatkozva elmondta, hogy a Santa Cruz-i hatósági akció során a Las Americas nevű szállodában megverték és megkínozták, s erre a későbbiekben is sor került. Mint hozzátette, a kormány állításával ellentétben társait kivégezték, vagyis megölésüket nem előzte meg a rendőrséggel való összetűzés. Tóásó arról nem árult el semmit, hogy miért jöttek Bolíviába, hogy kerültek Santa Cruzba, és ki szerződtette őket.

Az állítólagos terrorista csoportot 2009. április 16-án az ellenzék fellegvárának számító Santa Cruzban számolták fel a bolíviai különleges erők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik