Nagyvilág

Nős, négy gyereke van, és katolikus pap

Ráadásul még evangélikus lelkipásztor is volt. Most különleges pápai engedéllyel szenteli pappá a katolikus egyház Németországban, és feloldják a nőtlenség fogadalma alól. Ritkán alkalmazott eljárásról van szó

Az 55 éves lelkész 20 éven át szolgált evangélikus lelkipásztorként Brémában és Kelet-Frízföldön, mielőtt feleségével 2008-ban katolizált volna. Áttérésének oka, hogy az evangélikus egyházétól eltérő felfogást vall az úrvacsoráról (oltáriszentségről). A hannoveri tartományi evangélikus egyház először szabadságolta az egyházközség lelkészi elnökeként működő tiszteletest, amikor az bejelentette áttérését. Később elbocsátották a szolgálatból.

A papi nőtlenség (cölibátus) alól való felmentés nem az egyetlen akadály volt az áttért lelkész számára. A protestáns teológiát végzett lelkipásztornak át kellett képeznie magát a katolikus tanításra. Frankfurtban három évig katolikus teológiát tanult. Húszéves evangélikus lelkipásztori szolgálatát a hamburg-bergedorfi katolikus egyházközség a “papságra való felkészülés előszobájának” minősítette.

A Hamburgban tartandó szombati szentelés után a lelkészt feloldják nőtlenségi fogadalma alól, ami után a Bad Oldesloe-i plébánián fog szolgálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik