Nagyvilág

Elütöttek, majd élve eltemettek egy nőt

A részeg kínai fiatalok egy hosszúra nyúlt éjszaka utáni reggelen gázolták el az idős nőt. Autóba rakták, de a kórház helyett eltemetni vitték. Még lélegzett, amikor rászórták a földet.

A helyi rendőrséget építőmunkások riasztották Csöcsiang tartományban azzal, hogy egy magára hagyott, rendszám nélküli autót találtak egy félreeső telepen – írta a China Daily. A járműn egyértelmű jelek utaltak arra, hogy azzal valakit elgázoltak. A szélvédő be volt törve, a hátsó ülésen pedig vérnyomokat találtak.

Másnap a munkások újra jelentkeztek. Akkor már arról számoltak be, hogy az autótól nem messze egy frissen elásott holttestre bukkantak.

Az idős nőt nagyjából háromszáz méterre találták meg a rendszám nélküli autótól. A holttesten végzett vizsgálatok szerint a Fang néven azonosított nőt fejsérülés ölte meg, tüdejében azonban olyan homokszemeket találtak, amelyek megegyeztek azzal a talajjal, ahova eltemették. Ez arra utal, hogy még lélegzett, amikor rászórták a földet – közölte a helyi rendőrség a kínai lappal.

A kínai rendőrség pár nappal később elfogta a gyanúsítottakat, egy 25 éves férfit és egy szintén 25 éves nőt. Egy szemtanú látta, ahogy az elütött nőt berakták autójukba, és elhajtottak vele, azt állítva, hogy kórházba viszik. A rendőrség szerint a pár feltehetően a büntetést akarta elkerülni azzal, hogy áldozatukat nem kórházba, hanem temetni vitték. Szándékos emberölés miatt emelhetnek ellenük vádat, ha teljesen bebizonyosodik, hogy Fang még élt, amikor elhantolták – írta a China Daily.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik