Nagyvilág

Nőgyűlölettel is vádolják DSK-t

Bővült a volt IMF-vezér elleni polgári peres kereset, amelyet a guineai szállodai szobalány nyújtott be ellene.

A kereset azzal a megállapítással bővült, hogy a szobalány, Nafissatou Diallo részben Strauss-Kahn nőgyűlölete miatt vált áldozattá. “Az alperes azért követett el erőszakos bűncselekményt a felperes ellen, mert ő nő, s az alperes, legalábbis bizonyos mértékben, gyűlöletet táplál a nők iránt” – áll az módosított keresetben. Dialló ügyvédjei egy, New Yorkban hatályos jogszabályra hivatkoznak, amely oltalmazza a nemi indíttatásból elkövetett bűncselekmények áldozatait.

Diallo jogi képviselői szerint a kereset bővítésével könnyebb lesz a bíróság elé tárni Strauss-Kahn múltbeli szexügyeit, amelyeket a bíró amúgy a tárgyhoz nem tartozónak minősíthet és elutasíthat.

A szóban forgó ügyben Diallo tavaly büntetőeljárást indított Strauss-Kahn ellen, de a vádakat ejtette a bíróság, mert kérdések merültek fel Diallo szavahihetőségével kapcsolatosan. A New York-i Sofitel szálloda volt szobalánya azonban ezután polgári peres keresetet nyújtott be ellene, meg nem határozott összegű kártérítést követelve az általa “brutálisnak” és “szadistának” nevezett, tavaly májusban elkövetett támadás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik