Nagyvilág

A maffia is besegít a rendőröknek

brindisi robbantás (robbantás, brindisi, )
brindisi robbantás (robbantás, brindisi, )

Mindenki a brindisi merénylet elkövetőjét keresi.

A hatóságok hírzárlata miatt az olasz sajtó egyelőre találgatja a szombat reggel, Brindisiben történt pokolgépes merénylet elkövetőjének azonosságát. A belügyminiszter szerint fordulat várható.

Feszültség

A dél-olasz Brindisi iskoláinak diákjai kedd reggel szolidaritási menetet tartottak a hétfőn temetett Melissa szakközépiskolájánál. “Melissa egy volt közülünk”, “Halált a gyilkosra!” – szóltak a tizenévesek transzparensei. A helyi tudósítások szerint egész Puglia tartományban kézzel tapintható a feszültség: a lakosság a tettes vagy tettesek gyors elfogását várja a hatóságoktól.

A sajtóban közölt fénykép, melyen egy utcai videokamera által rögzített férfi látható, valóságos “vadászatot” indított el. Számos bejelentés érkezett a fotóhoz hasonlító férfiról. A rendőrségre bekísért, majd szabadon engedett személyeket a Brindisi kapitánysága előtt gyülekező tömeg többször meg akarta lincselni.

Kutatják

A Corriere della Sera napilap értesülése szerint a szervezett bűnözés is a tettest keresi. Személyesen Raffaele Brandi, a Sacra Corona Unita pugliai bűnszervezet vezére üzente volna az ügyészeknek, hogy ő is nyomoz. Az alig nyilatkozó hatóságok miatt az olasz újságok is egymással versenyezve kutatják a gyilkost.

Az olasz rendőrség terrorrizmus- és maffiaellenes egységeinek kétszáz embere dolgozik az ügyön Brindisiben, és átfésülik a tartomány egészét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik