Nagyvilág

Még sincs újabb áldozata az olaszországi merényletnek

Pokolgép robbant szombat reggel a dél-olaszországi Brindisi egyik líceumának bejárata előtt. Egy lány meghalt, hét társa megsérült.

Két, házilag barkácsolt robbanószerkezet lépett működésbe a helyi ruhaipari szakközépiskola bejárata előtt a reggeli becsöngetéskor. Egy 16 éves diáklányon már nem tudtak segíteni. A másik 16 éves diáklányt, akiről korábban azt jelentették, hogy kórházba szállítás után meghalt, megoperálták, állapota válságos, de stabil – közölték az orvosok. A kórházban négy további súlyos és három könnyebb sebesültet ápolnak.

Az iskolaépületet kiürítették, és a környező területet a rendőrség lezárta. Egyelőre nem ismert a merénylet háttere. Az adriai-tengeri kikötővárosban szombaton egy maffiaellenes tüntetést készültek tartani.

Sajtóértesülések szerint Brindisi prefektusa nem tartotta véletlennek a helyszínt és az időpontot: az iskola Giuseppe Falcone, az 1992. május 23-án a maffia által merényletben meggyilkolt szicíliai bíró feleségének nevét viseli. Morvillo férjével együtt halt meg a merényletben.

A Falcone-gyilkosság húszadik évfordulójáról való megemlékezés keretében szombaton érkezik Brindisibe a “legalitás karavánja” elnevezésű, a szervezett bűnözés elleni, egész Olaszországra kiterjedő mozgalom. A Rómából április 11-én útnak indult karaván a tervek szerint október 11-én Szicíliában fejezi be 80 napos körútját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik