Nagyvilág

Két magyarral lett halhatatlan Steve Jobs

Hét élő és három elhunyt feltalálót választottak a „halhatatlanok” közé Amerikában. Steve Jobs mellett két magyar kapott helyet.

Washingtonban hét, élő feltalálót választottak be a halhatatlan „nemzeti feltaláló hírességek csarnokába”, ezzel bekerülve a halhatatlanok közé – írja a Forbes magazin.

A Japánból Amerikába települt Akira Endo a koleszterincsökkentés területén elért eredményeiért kapta az elismerést. Barbara Liskov mérnök professzor a szoftverdizájn fejlesztésében játszott szerepével került be a halhatatlanok sorába. Kumar Patel a karbondioxid lézer, Lubomyr Romankiw és David Thompson a vékony magnetikus filmek, Gary Starkweather a lézernyomtató, míg Alejandro Zaffaroni a bőrfoltokkal kapcsolatos kutatásaiért lett kiválasztott. Így összesen 470 tagja van a Hírességek csarnokának.

Három néhai feltalálót is elismertek, közülük kettő magyar. Telkes Mária a napenergia úttörőjeként, míg Gábor Dénes a holográfia terén elért eredményeiért vált immár hivatalosan is halhatatlanná. A harmadik társuk pedig nem más, mint a tavaly elhunyt Steve Jobs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik