Nagyvilág

Drámai videó a kacsahajó-balesetről

Új videofelvételt mutattak be a két magyar diák halálával végződött philadelphiai hajóbalesetről.

A korábban még be nem mutatott felvételt a két magyar áldozat családjának ügyvédei hozták nyilvánosságra, pár nappal azelőtt, hogy megkezdődik Philadelphiában az a polgári per, amelyet a két család indított a vontatóhajót üzemeltető cég ellen – jelentette az amerikai sajtó.

A 2010 július hetedikén történt balesetben egy városnéző vízibusznak ütközött egy 76 méter hosszú uszály. Az úgynevezett kacsahajón két kísérő tanárral egy 13 fős magyar diákcsoport is utazott, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiatalember a folyóba fulladt.

A most nyilvánosságra hozott felvételen látszik, ahogy a kacsahajó személyzetének egyik tagja a vontatott bárkával való ütközés előtti másodpercekben beugrik a vízbe, miközben a hajó 35 utasa a fedélzeten marad, és mentőmellényeket sem viselnek az ütközés pillanatában.

A személyzetnek 11 perce és 46 másodperce volt arra, hogy figyelmeztesse az utasokat a várható ütközésre, de nem használták ki ezt az viszonylag hosszú időt, csak 45 másodperccel a baleset előtt szóltak nekik, és ez az idő kevés volt a mentőmellény felvételére – jelentette ki az egyik ügyvéd, Robert Mongeluzzi.

A baleset miatt tavaly egy évig tartó börtönbüntetésre ítélték az uszály kapitányát, aki ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat. A hajóskapitány, aki internetezett és telefonon beszélt a baleset idején,  elismerte bűnösségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik