Nagyvilág

Arca miatt perel Clooney és Roberts

Ha arcmásuk piacra dobásáról van szó, Julia Roberts és George Clooney nem ismer tréfát: a hollywoodi sztárok pert indítottak fotóik engedély nélküli felhasználása miatt.

A színészek az E Online és a Hollywood Reporter című lapok információi szerint két cég ellen emeltek vádat. A vállalkozások Clooneyról és Robertsről készült felvételeket használtak honlapjukon, különböző brussúrákban és hírlapokban saját termékeik reklámozása céljából. A sztárok a márkavédelem elleni vétség valamint névviselési és adatvédelmi jog megsértése miatt emeltek vádat, és bírság illetve kártérítés fizetését követelik.

Robertsék továbbá azt is el akarják érni, hogy az egyesült államokbeli és kanadai székhelyű cégek szüntessék be ismert személyek fotóinak felhasználását. Clooney számára nem ez az első eset, amikor illetéktelenül reklámoznak arcképével. 2011 májusában három olasz férfit ítéltek el, akik photoshop segítségével a hollywoodi színész fejét helyezték a fotókon olyan testekre, amelyek saját termékeiket mutatták be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik