Nagyvilág

Véletlenül mindenkit kirúgtak

Sokkoló pillanatokat éltek át egy átszervezés alatt álló brit cég munkatársai, akik mind elbocsátó e-mailt kaptak. Később kiderült: tévedésből.

„Kötelességünk figyelmeztetni Önt a távozásával kapcsolatos, szerződésben rögzítette kötelességeiről” – állt a HR-osztálytól érkezett e-mailben, amelyet az Aviva Investors befektetési cég összes munkatársa olvasott pénteken. A cég több mint 1300 munkatársának elküldött levélben utasították a dolgozókat, hogy adjanak le minden céges eszközt, jelszót és belépőkártyát, mielőtt végleg elhagyják az épületet – írta a Daily Telegraph.

A lap cikke szerint az éppen átszervezés alatt álló cég munkatársait sokkolta az e-mail, amelyet két nappal azután küldtek szét, hogy a cégvezetés bejelentette: távozni fog a befektetési cég vezérigazgatója, az európai és az észak-amerikai részleg vezetőjével együtt, és az igazgatótanácsban is személycserék várhatóak.

A meglepett dolgozók pár perccel az e-mail megérkezése után már megnyugodhattak. Egy újabb levél érkezett a HR-től, amelyben közölték: a kérdéses e-mailt csak egy, tényleg távozó alkalmazottnak szánták, és véletlenül küldték szét a cég összes dolgozójának. Az eset miatt bocsánatot kértek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik