Nagyvilág

Újabb részletek Obama testőreinek prostibotrányáról

A Secret Service botrányba keveredett ügynökei nem férhetnek hozzá titkos információkhoz.

Amíg a vizsgálat tart, nem férhet hozzá bizalmas információkhoz az amerikai elnök biztonságáról gondoskodó szakszolgálat, a Secret Service 11 ügynöke, akik világraszóló botrányt kavartak viselkedésükkel az Amerikai Államok Szervezetének minapi kolumbiai csúcsértekezlete idején.

Az érintett “testőrök” készítették elő Barack Obama kolumbiai útját, de a Secret Service az elnök látogatása idején felfüggesztette őket állásukból. Az ügynökség mellőzte az indoklást, a sajtó viszont megszellőztette, hogy az ügynökök prostituáltakat vittek fel a szállodai szobájukba, és ittasak voltak. Susan Collins szenátor, a belbiztonsági bizottság tagja a vizsgálat alapján felfedte, hogy 20-21 nő volt az ügynökökkel, és tengerészgyalogosok is mulatoztak velük.

Korábbi hírek arról szóltak, hogy az ügynököket segítő öt katona ellen is vizsgálat indult, de Scott Malcom, az amerikai hadsereg egyik szóvivője azt mondta hétfőn, hogy ennél többen érintettek az ügyben.

A botrány beárnyékolta Barack Obama kolumbiai látogatását. A csúcstalálkozó végén Obama közölte: “mérges” lesz, ha kiderül, hogy igazak a sajtóban megjelent hírek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik