Nagyvilág

Rosszul indult a Titanic-emléktúra

Vissza kellett fordulnia az MS Balmoral óceánjárónak, amely a száz éve elsüllyedt Titanic útját akarja végigjárni, mivel egy utasnál szívproblémák jelentkeztek.

A Balmoral vasárnap az angliai Southamptonból indult útnak. Az egykori menetrendet követve a hajó hétfőn késő este hagyta el a Titanic utolsó kikötőhelyét, az írországi Cobhot, és meglehetősen rossz időjárási viszonyok között haladt tovább. Kedden délután azonban Robert Bamberg kapitány bejelentette: vissza kell fordulniuk, hogy helikopter közelbe kerüljenek Írország partjaihoz, és egy beteg utast evakuálni lehessen.

Miles Morgan, az utazást szervező iroda igazgatójának tájékoztatása szerint “az utas állapotát nem tartják életveszélyesnek”, a hajónak húsz tengeri mérföldet kell megtennie, hogy a helikopter elérhesse.
Morgan arról nem tudott felvilágosítást adni, vajon a késedelem miatt odaér-e a hajó időben a Titanic elsüllyedésének helyszínére.

A Balmoral a tervek szerint április 14-én éjszaka, pontosan a szerencsétlenség századik évfordulóján azon a helyen akar elhaladni, ahol a Titanic 1912-ben jéghegynek ütközött. 

Az 1309 utas számára – akik között Titanic-rajongók és a katasztrófában elhunytak rokonai is akadnak – igyekeztek a hajón a korabeli Titanichoz hasonló, autentikus környezetet varázsolni, és történelemórákat is szerveztek az utazásra. 
Már az út előtt akadtak, akik azt mondták, hogy a rendhagyó túra résztvevői kísértik a sorsot, de a CNN-nek múlt héten nyilatkozó utasok kijelentették, hogy nem félnek a katasztrófa megismétlődésétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik