Nagyvilág

Gyerek fékezte meg a száguldó buszt

Jeremy Wuitschick tizenhárom évesen Amerika hőse. A diák Washington államban, Milton városában utazott egy buszon, amelynek a sofőrje elájult vezetés közben.

Az esetről készült fedélzeti videón jól látszik, hogy a sofőrnek hátrabicsaklik a feje, és eszméletét veszti. A buszon ülő diákok többsége ledöbben, míg Jeremy gyorsan a kormányhoz ugrik és átveszi a volánt. Ezt követően levette a gyújtást és az út jobb oldalához navigálta és leállította a buszt. 

De nemcsak Jeremy, hanem egy másik iskolatársa is gyorsan ura lett a helyzetnek, és segített elsősegélyben részesíteni a sofőrt, amíg mások telefonon kértek segítséget. A rendőrség közleménye szerint egyetlen diák nem sérült meg, a buszsofőr feltehetően infarktust kapott, és súlyos állapotban került kórházba. Jeremy egy riporter kérdésére annyit mondott, csak arra tudott gondolni, hogy nem akar meghalni.

Mint az eset után elhangzott, Amerikában a diákok elsősegély-tanfolyamban részesülnek, ahol olyan helyzetre is felkészítik őket, mit kell tenni, ha az iskolai busz sofőrjével történik valami. Persze, hogy éles helyzetben ki hogyan cselekszik, az más kérdés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik