Nagyvilág

Erkölcstelen tüllszoknyák miatt tiltottak be egy balettelőadást

A malajziai cenzorok nem engedtek fellépni egy szingapúri tánctársaságot, a rövid tüllszoknyák és feszes harisnyák miatt.

A táncosok a konzervatív értékeket az utóbbi években egyre erősebben védő muzulmán többségű ország fővárosában léptek volna fel egy magánszínházban. A Singapore Dance Theatre nevű társaság klasszikus és kortárs műveket adott volna elő a hétvégén.

A cenzoroknál egy klasszikus, a Diótörő verte ki a biztosítékot – egészen pontosan a táncosok kosztümjei, amelyeket erkölcstelennek bélyegeztek, és emiatt nem adtak engedélyt az előadásra – írta a Malaysian Insider egy helyi táncszervezetre hivatkozva.

A szervezet elnöke értetlenkedve fogadta a tiltásról szóló döntést, főleg azután, hogy az elmúlt években már kétszer is gond nélkül színpadra engedték a cenzorok a rövid tüllszoknyákat viselő táncosokat. Az érintett szingapúri tánccsoport vezetője a Straits Times című szingapúri lapnak elmondta: az elmúlt két évben gond nélkül megkapták a szükséges engedélyeket.

A malajziai táncszervezet vezetője szánalmasnak nevezte a döntést, amely elmondása szerint rontani fogja Malajzia megítélését a kulturális világban.

A Malaysian Insider az esettel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a cenzorok februárban visszavonták az Erykah Badu amerikai énekesnőnek adott fellépési engedélyt, miután egy angol nyelvű helyi lapban olyan kép jelent meg róla, amelyen az „Allah” szó volt felírva a testére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik