Nagyvilág

A kórházi zuhany égette halálra

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy mozogni alig tudó ausztrál nő, miután tíz percig magára hagyták a túlságosan forró zuhany alatt.

Az 56 éves nő 2008 februárjában halt meg az ausztráliai Adelaide város egyik kórházában, egy héttel azután, hogy beutalták – írta az ausztrál sajtó, a nő halála ügyében indított bírósági eljárásról beszámolva. A több egészségügyi problémától szenvedő Jan Mary Proctort azután vitték kórházba, hogy otthonában többször is elájult.

A segítség nélkül mozogni képtelen beteget egy nővér vitte a zuhanyzóba, majd egy székbe ültetve magára hagyta. Mire tíz perc múlva visszatért, a fürdőt forró gőz lepte be. Addigra a nő mellkasáról és hasáról már elkezdett lehámlani a bőr – közölte az ügyet tárgyaló bírósággal a halottkém tanácsadója.

Proctor testének 75 százalékán szenvedett súlyos égési sérüléseket a forró zuhany miatt. A nőt egy másik kórház égési osztályára szállították, ahol pár nap múlva életét vesztette, szeptikus sokk és többszervi elégtelenség miatt.

A bíróság előtt tett tanúvallomások szerint a kórházi zuhanyból ömlő forró víz a hatvan Celsius-fokot is elérheti, és az érintett zuhanyzóban nem működött az ilyen esetek kivédését szolgáló riasztó, automata hőszabályzó pedig nem volt beszerelve. Az áldozat testvérének elmondása szerint a nő olyan nehezen mozgott, hogy semmi esélye nem volt arra, hogy saját erejéből kimeneküljön a forró víz alól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik