Nagyvilág

Veréssel vallatták az ismert muzsikust

Közel hét órán keresztül próbálták ökölcsapásokkal és rúgásokkal kikényszeríteni a beismerő vallomást a pedofiliával gyanúsított Igor Zavadszkij harmonikaművészből – jelentette be a zenész ügyvédje.

A kijevi muzsikus ellen egyik tanítványának édesanyja tett feljelentést, aki azt állítja, hogy a kisfiát természetellenes nemi kapcsolatra vette rá, és megrontotta a neves akkordionista. Ügyvédje azt nyilatkozta, hogy védencét és annak menedzserét még március 25-én vették őrizetbe az egyik kijevi kerületi rendőrkapitányság munkatársai. Ezt követően négy napig senkit sem engedtek be hozzájuk sem családtagjaikat, sem jogi képviselőiket. Mint kiderült, rettenetesen összeverték őket.

A zenész állítása szerint az őrizetbe vételét követő éjjelen a kihallgatói hét teljes órán át próbálták kiverni belőle az „önkéntes és őszinte beismerő vallomást”. Amikor már félig ájultan zuhant a földre, a rendőrök rúgásokkal próbálták jobb belátásra bírni. A szomszédos szobában ezalatt a menedzserét vették kezelésbe, akinek ettől két bordája is eltörött.

A sikertelen vallatás után a rendőrségről átszállították őket a vizsgálati fogházba, ahol azonban – látva állapotukat – nem óhajtották átvenni őket, hanem azonnal mentőt hívtak, és kórházba szállították a két megkínzott embert. Zavadszkij ügyvédje azt mondja, hogy a muzsikusra még négy nap elteltével sem lehetett ráismerni az arcán lévő véraláfutások miatt. A zenész azóta is szüntelen fejfájásra és szédülésre panaszkodik, valamint katasztrofálisan romlott a látása. Jogi képviselője attól tart, hogy a rendőrségi kínvallatás során tartós egészségkárosodást szenvedett.

Az ukrán rendőrség természetesen cáfolja a vádakat. A kerületi kapitányság szóvivője szerint a gyanúsítottat és feltételezett bűntársát kiváló egészségi állapotban adták át a vizsgálati fogház személyzetének. Hogy azután mi történt velük, az nem az ő illetékességükbe tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik