Nagyvilág

Tömeges esküvőt “követtek el” Dél-Korában

A világ különböző pontjairól érkező 2500 pár kötötte össze életét vagy erősítette meg korábbi fogadalmát szombaton egy dél-korai stadionban a híres-hírhedt Egyesítő Egyház alapítójának, Szun Mjung Munnak az áldásával kísérve.

A 92 esztendős Mun és felesége “szentelt vízzel” is meghintette a színpadra hívott párokat és egyesítette őket a házasság kötelékében. Az egyház szóvivője szerint több mint 50 országból érkeztek résztvevők az “áldási ceremóniára”. A Szöultól 75 kilométerre fekvő Gapjong stadionban megjelentek mellett további 2700 pár csatlakozott az ünnepséghez az interneten keresztül – tette hozzá.

A stadionban több mint 15 ezer hívő és vendég gyűlt össze. “A tömeges esküvő egységgé kovácsolja az emberiséget, elmossa az etnikai, vallási és nemzetiségi határokat. Célunk, hogy békét hozzunk a világra az új családok alapítása révén” – hangsúlyozta Szuk Dzsun Hu, az egyház egyik vezetője. A szertartáson a menyasszonyok fehér ruhát, a vőlegények pedig szmokingot viseltek.

Mun 1954-ben alapította egyházát, amelynek hivatalos neve Családok Szövetsége a Világ Békéjéért és Egységéért. Az első tömeges esküvőt – igaz, akkor még csak huszonnégy párral – a hatvanas években rendezték. Mun feleségével együtt messiásnak vallja magát.

A szektavezér már visszavonulóban van, így a feladatait folyamatosan adja át a gyermekeinek. A világszerte 5-7 millió közötti követővel rendelkező egyház napi ügyeit ma már egyik fia intézi. A bírálók szerint a szekta eretnek és veszélyes személyi kultuszt táplál, az egyház pénzügyeit szintén homályosnak tartják. Véleményük szerint a tömeges esküvők is csak azt bizonyítják, hogy Mun tanai kimossák a követők agyát. Az egyház tagadja a vádakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik