Nagyvilág

Elnöki engedéllyel házasodhat a megölt katona

Engedélyezte a toulouse-i merénylő által megölt egyik katona és terhes élettársa posztumusz összeházasodását a francia köztársasági elnök

Erről pénteken számolt be a néhai Abel Chennouf tizedes családjának ügyvédje, aki korábban már két, szolgálat közben megölt rendőr élettársának intézett el hasonló körülmények között posztumusz házassági engedélyt. Az ügyvéd elmondta, hogy most kapta meg Nicolas Sarkozy francai köztársasági elnök hivatalától az engedélyt ahhoz, hogy a tizedes terhes felesége posztumusz férjhez mehessen.

Az eljárást a polgári törvénykönyv szerint a köztársasági elnök engedélyezheti súlyos indokkal az egyik házasulandó fél szolgálat közben történt halála esetén, ha egyértelmű mindkét fél beleegyezése.

Chennouf tizedest március 15-én lőtte agyon Mohammed Merah a franciaországi Montauban városában. A támadásban még egy katona meghalt, egy harmadik pedig súlyosan megsebesült. A 24 éves algériai származású francia állampolgár merénylő csütörtökön halt meg, miután a francia rendőrség különleges erői betörtek abba a házba, ahol elbarikádozta magát.

A magát az al Kaida terrorszervezet tagjának mondó, radikális iszlamista nézeteket valló férfi március 11-én Toulouse városában ölt meg egy francia katonát, majd egy zsidó iskolánál két óvodás és egy kisiskolás gyereket valamint egy fiatal rabbit gyilkolt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik