Nagyvilág

Amerikában feketelistán szerepelt a toulouse-i merénylő

A névjegyzékre olyan embereket vesznek fel, akik esetében fennáll annak "ésszerű gyanúja", hogy terrorista tevékenységet folytatnak.

A toulouse-i merényletek csütörtökön megölt feltételezett elkövetője szerepelt azon az amerikai feketelistán, amely azoknak a terroristagyanús embereknek a nevét tartalmazza, akik számára tilos a légi úton való belépés az Egyesült Államokba – közölte egy amerikai biztonsági tisztségviselő. A neve elhallgatását kérő tisztségviselő szerint a 24 éves Mohamed Merah “egy bizonyos ideje” szerepelt a listán.

A névjegyzékre olyan embereket vesznek fel, akik esetében fennáll annak “ésszerű gyanúja”, hogy terrorista tevékenységet folytatnak, fenyegetést jelenthetnek egy repülőgépre és az amerikai nemzetbiztonságra nézve, valamint képesek felrobbantani egy repülőgépet.

Az ilyen egyéneknek megtiltják, hogy felszálljanak az Egyesült Államokba induló vagy onnan felszállni készülő repülőgépekre.

Mohamed Merahot francia kommandósok lőtték agyon, amikor 32 órás rendőrségi ostrom után megpróbált elmenekülni toulouse-i lakásából. A hétszeres gyilkos menekülés közben harminc lövést adott le a rendőrökre.

A férfi azt állította magáról, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózattól kapott kiképzést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik