Nagyvilág

Három kilométeres ruhában léghajózott egy román menyasszony

Három kilométeres menyasszonyi ruhában léghajózott egy divatmodell Romániában, ezzel álllva bosszút az eddigi rekorder Hollandián.

Három kilométeres uszályt varrtak egy menyasszonyi ruhához, hogy elég hosszú legyen az eddigi Guinness-rekord megdöntéséhez, amellyel Hollandia büszkélkedhetett. Bár a román modellmenyasszony léghajón láttatta magát és maratoni uszályát egy bukaresti főút felett, a nép nemigen törődött vele. Néhány járókelő ugyan felpillantott a hőlégballonos hajóra, ám a többség rá se hederített.

Az uszályon száz napig dolgozott 10 varrónő, az alapanyag Franciaországból és Itáliából érkezett. A menyasszonyi ruhát egy román divatszalon csináltatta, a bemutatót pedig az idei bukaresti esküvői vásár házigazdáival közösen szervezte. Az uszályt viszály szülte: az Európai Unión belül Hollandia ellenzi, hogy Románia a vízummentes utazási övezet tagja lehessen, ezért sok román dühös a hollandokra. “Ha Hollandia nem enged be minket Európába, kiebrudaljuk a rekordok könyvéből” – mondta Alin Caraman, a kétévente tartott esküvői vásár szervezője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik