Nagyvilág

Hazaküldték a jótékonyságból kopasz gimnazistát

Az ausztrál fiú egy rákbeteg barátját támogatta azzal, hogy leborotválta haját. A kopasz fej azonban szabályellenes a katolikus iskolában

A 14 éves gimnazista csütörtökön jelent meg teljesen kopasz fejjel a Victoria államban található katolikus gimnáziumban. A diákot azonnal kiparancsolták az osztályból, és egy gyors döntéssel ideiglenesen felfüggesztették, amiért megszegte az iskola öltözködésre vonatkozó szabályait – jelentette a Morning Peninsula Leader.

Az iskola vezetősége ekkor csak azt nem tudta, hogy a meg nem nevezett fiú egy rákbetegeken segítő alapítványnak segített pénzt gyűjteni haja leborotválásával. A gimnázium csak délutánra tudta meg a fiú kopaszságának okát, az igazgató bevallása szerint túl későn, de ekkor már újságírók előtt kellett megmagyarázniuk, hogy miért küldtek haza egy tanulót azért, mert egy leukémiás barátjának akart segíteni.

Christopher Houlihan igazgató magyarázata szerint a diák azzal követett el hibát, hogy nem szólt előre az iskolának arról, hogy részt vesz az egyik legnépszerűbb ausztrál jótékonysági akcióban, amelynek résztvevői hajuk levágásával, vagy befestésével gyűjtenek adományokat egy leukémiás betegeken segítő alapítványnak. Houlihan a new.com.au című híroldalnak elmondta: ha hamarabb megtudják miért kopasz, a gyereket nem függesztik fel, és csak pár órát kellett volna kihagynia, majd sapkával a fején folytathatta volna a tanulást.

Az igazgató a Leadernek elmondta: támogatják, hogy diákjaik részt vegyenek a „Világ Legnagyobb Borotválása” nevű akcióban, és csak annyit kérnek, hogy előtte szóljanak, és hajuk hossza elfogadható hosszúságú maradjon. Az érintett diák hétfőn már újra járhatott az iskolába, de sapkát kell hordania a szabályzattal ellentétes frizura elrejtésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik