Nagyvilág

Ismét egymást fenyegeti Szerbia és Koszovó

Szerbia a nemzetközi erők segítségét kéri, mert szerintük Koszovó megfenyegette őket azzal a kijelentéssel, hogy ha kell, erőszakkal is megakadályozzák a választásokat.

Szerbia a nemzetközi közösség Koszovóban tartózkodó képviselőitől kér segítséget, amennyiben folytatódnak a Pristinából érkező fenyegetések, melyek szerint, ha kell, erőszakkal is megakadályozzák a választásokat – írja a Vajdaság Ma.
“Ha folytatódnak az ilyen kijelentések, s úgy látjuk, hogy a fenyegetések termékeny talajra találnak, s nő a feszültség, kénytelenek leszünk a KFOR és az EULEX védelmét kérni, mert Szerbia nem küldheti katonaságát és rendőrségét Koszovóba” – nyilatkozta Oliver Ivanović, a szerbiai kormány Koszovó-ügyi minisztériumának államtitkára.

Véleménye szerint Thaci kijelentése, hogy minden eszközzel, ha kell, erővel is meg fogják akadályozni a szerbiai választások megtartását Koszovóban, kétségkívül fenyegetésnek számít. Hozzátette, az ilyen kijelentésekre oda kell figyelnie és reagálnia kell a nemzetközi közösségnek is ugyanolyan gyorsasággal, mint ahogyan ezt a Szerbiában elhangzó kijelentések esetében teszi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik